ماحصل گفتگوی پمپئو و لاوروف چه بود؟-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

ماحصل گفتگوی پمپئو و لاوروف چه بود؟

گفتگو بر سر نحوه ی واکنش در برابر سیاست هسته ای تهران و ایجاد خط دیپلماتیک میان دو کشور جهت کاهش تنش ها در روابط مسکو و واشنگتن را می توان مهمترین دستاورد گفتگوهای وزرای خارجه روسیه و آمریکا دانست.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۷ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 11
کد خبر: ۳۰۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛‌ «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه در واشنگتن با هم دیدار کردند.دیدار وزرای خارجه آمریکا و روسیه در حالی انجام شد که مجلس نمایندگان آمریکا طرح استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور را دنبال می‌کند.

 

این دیدار در شرایطی انجام می‌شود که مجلس نمایندگان آمریکا طرح استیضاح دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا را به پیش می‌برد.

 

در این طرح دو اتهام ترامپ وجود دارد، نخست سوء استفاده از قدرت برای تحت فشار قراردادن دولت جدید اوکراین به منظور بهره برداری سیاسی در رقابت‌های انتخاباتی و دیگری ممانعت از اجرای عدالت در برابر کنگره.

 

روی کار آمدن ترامپ در شرایط سیاسی سال ۲۰۱۶، دموکرات‌ها را بر آن داشت که ادعا کنند ترامپ با حمایت روسیه به قدرت رسیده است و برای این کار، بیش از ۲ سال تحقیقاتی که با مسئولیت بازرس «رابرت مولر» انجام شد را آغاز کردند.

 

علاوه بر مساله استیضاح، بازی شکست خورده ترامپ در زمین کره شمالی هم دیگر پاشنه آشیل چهل و پنجمین رییس جمهوری آمریکا شده است که برای حل آن نیازمند جدی به مساعدت‌های روسیه دارد.

 

افزایش نفوذ منطقه‌ای روسیه به ویژه در سوریه و یمن، برجام، آغاز مذاکرات برای پیمان استارت جدید میان دو کشور، خروج آمریکا از پیمان موشک‌های میانبرد هسته‌ای، دیدار ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با همتای اوکراینی خود که باعث کاهش تنش میان دو کشور شده است، فروش سامانه‌های پدافندی اس ۴۰۰ به ترکیه و هند، چالش‌های جدیدی است که سیاست خارجی آمریکا در قبال روسیه با آن مواجه است.

 

سرگئی لاوروف بعدازظهر سه‌شنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا افزود: ما درباه ثبات و مسایل استراتژیک و تسلیحاتی به صورت صادقانه با هم صحبت کردیم.


وی با تاکید بر اینکه مذاکره همیشه خوب است و البته نمی توان یک شبه تمام مسایل را حل و فصل کرد، اظهار داشت: باید با گفت وگو و مذاکره به راه حل دست یافت و این حرکت از هرگونه درگیری ما را برحذر می‌دارد.


وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه تداوم اختلاف میان این دو کشور به نفع هیچ کسی نیست، ادامه داد: بنابراین ما به گفت وگوی دو جانبه ادامه می‌دهیم تا بتوانیم روابط را عادی سازیم. می‌دانیم گاهی همکاری ما به خاطر موجی از شک و شبهه مخدوش می‌شود.


لاوروف با اشاره به اتهام دخالت در انتخابات آمریکا، یادآور شد: می‌گویند ما در انتخابات آمریکا دخالت کردیم اما هیچ شواهدی وجود ندارد. ما بارها خواستار این شده‌ایم که شرکای آمریکایی ما فرصت برخورد با شک و شبهه در انتخابات را بدهند.


وی خاطرنشان کرد: بعد از مراسم تحلیف رییس جمهوری ترامپ هم اعلام آمادگی کردیم که با استفاده از کانال‌ها، تمام مسایل را بررسی کنیم و باز هم آمادگی داریم که این کار را انجام دهیم و تمام مذاکرات را منتشر سازیم.


وزیر خارجه روسیه موضوع توافق هسته‌ای ایران موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک را از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار اعلام کرد و گفت: باید هرکاری که لازم باشد را برای حفظ برجام انجام دهیم تا ایران بتواند استفاده صلح آمیز هسته‌ای داشته باشد.
لاوروف افزود: با توجه به حساسیتی که در خلیج فارس وجود دارد از همه کشورها خواست تا به پیشنهاد روسیه برای آزادی کشتیرانی در خلیج فارس بپیوندند.


وی همچنین به ونزوئلا اشاره کرد و ادامه داد: مردم این کشور باید بتوانند سرنوشت خود را تعیین کنند و از نظر ما ایده ای که مخالفان و دولت را دور یک میز بنشاند منجر به حل بحران در این کشور خواهد شد.


وزیر خارجه روسیه درباره کره شمالی هم اضافه کرد: روابط روسیه و آمریکا در این زمینه بسیار مهم است و در حال هماهنگ کردن دیدگاه‌های خود با چین هستیم و امیدواریم آمریکا هم مواضع خود را در این زمینه روشن کند و لازم است با تدابیر لازم و به صورت متقابل انجام شود.


لاوروف به سوریه هم اشاره کرد و گفت قطعنامه درباره این کشور باید کاملا فراگیر باشد و بر همکاری همه کشورها در مبارزه و حذف تروریسم از این کشور تاکید کردیم. در نهایت این سوری‌ها هستند که باید برای آینده کشور خود تصمیم بگیرند.


وی همچنین لیبی و یمن را دیگر موضوع این دیدار برشمرد و افزود مساله فلسطین و اسرائیل هم بسیار مهم است و باید به صورت جدی به آن پرداخت.

 

وزیر خارجه روسیه از انتخاب جان سالیوان به عنوان سفیر آمریکا در روسیه استقبال و ابراز امیدواری کرد که سفیر روسیه در آمریکا هم از این حمایت‌ها بهره‌مند شود.

 

لاوروف با انتقاد از تحریم‌های وضع شده از سوی آمریکا علیه روسیه گفت تحریم‌ها به نفع هیچ کسی نیست. ما راه‌هایی برای برطرف کردن برخی نگرانی‌های دو جانبه، صدور ویزا و همین طور املاک دیپلماتیک برگزیدیم و تاکید کردیم که نمایندگی‌های دو کشور درباره تمام این مسایل مذاکره کنند.

 

مایک پمپئو افزود در دیدار امروز درباره موضوعات مختلف از جمله مبارزه با تروریسم و مواد مخدر صحبت کردیم.

 

وی با اشاره به بحران بیش از هشت سال در سوریه ادامه داد: توافق کردیم که از طریق شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ای را برای حل بحران سوریه ارائه دهیم چرا که این بحران راه حل نظامی ندارد.

 

وزیر خارجه آمریکا با بیان این که در باره افغانستان و غیرهسته ای شدن شبه جزیره کره و ونزوئلا نیز صحبت کردیم ، اضافه کرد: ونزوئلا یکی دیگر از چالشهای ما است و تا زمانی که مادورو در آن کشور باشد، مشکلات مردم آن کشور باقی است. ما همچنان از خوان گوایدو حمایت می‌کنیم تا انتخابات آزاد در آن کشور برگزار شود.

 

پمپئو موضوع اوکراین را دیگر محور مذاکرات با همتای روسی خود دانست و اظهار کرد: بخش عمده ای از مذاکرات ما به این مساله اختصاص داشت. تاکید کردیم که شبه جزیره کریمه متعلق به اوکراین است و باید موافقتنامه مینسک اجرایی شود.

 

وی با بیان این که می‌خواهیم زندانیان ما در خارج از کشور، به آمریکا باز گردند، به اتهام دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ پرداخت و گفت: دخالت در امور داخلی ما قابل قبول نیست و می‌خواهیم که درستی و صحت انتخابات ما حفظ و حراست شود. ما اجازه نمی‌دهیم به انتخابات دموکراتیک ما خدشه وارد شود.

 

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به تحریم برخی مقامات یا نهادهای روسی خطاب به مردم آن کشور گفت که این تحریم‌ها به هیچ وجه نشان دهنده آن نیست که مردم روسیه هم مشمول این تحریم‌ها هستند.

 

پمپئو همچنین به مساله پیمان تسلیحاتی بین دو کشور بویژه پیمان استارت جدید اشاره کرد و افزود: این پیمان باید شامل کشورهای دیگری همچون چین، فرانسه و انگلیس باشد و ما صحبت خود را با روسیه ادامه می‌دهیم.

 

وی درباره کره شمالی گفت: ما با روسیه درباره اعمال تحریم‌ها همکاری کردیم. این تحریم‌ها فقط مربوط به آمریکا نیست بلکه در قطعنامه‌های شورای امنیت مورد تایید قرار گرفته که روسیه هم با آن موافقت داشته است.

 

وزیر خارجه آمریکا افزود: در آخر ماه جاری میلادی (دسامبر)، همه کشورها باید تمام کارگران کره شمالی را اخراج کنند که شامل کارگران این کشور در روسیه هم می‌شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار